Українська правда

Національний стадіон у Варшаві все ж можуть відкрити 29 січня

Сергей Шемшученко — 24 січня 2012, 17:53

Національний стадіон у Варшаві, головну спортивну арену Польщі до Євро-2012, усе-таки можуть відкрити 29 січня, попри негативне рішення місцевої влади.

Остаточно це питання мають вирішити до п'ятниці 27 січня, інформує телеканал tvn24.

"Якщо організатор (Національний центр спорту, NCS) усуне недоліки, то ніщо не стоїть на заваді, аби до п'ятниці, або навіть у п'ятницю він отримав позитивне рішення", - зазначила директор управління безпеки і кризового управління міста Варшави Ева Гавор.

За її інформацією, оператор стадіону від самого початку брав до уваги два варіанти проведення церемонії відкриття - з використанням головного поля стадіону і без нього.

"Можливо, це поле буде чимось накрите. На ньому також не повинно бути важкої будівельної техніки", - зазначила Гавор, на переконання якої шанси на відкриття стадіону 29 січня є значними.

У випадку, якщо з церемонії відкриття виключать експлуатацію головного ігрового поля, то на стадіон не зможуть потрапити до 8 тисяч людей, яких планувалося розмістити на ній.

У понеділок 23 січня влада Варшави не дала дозволу на відкриття Національного стадіону. Причиною була відсутність позитивної згоди на експлуатацію об'єкту з боку районної інспекції будівельного нагляду і пожежної служби.

Міністр спорту і туризму Польщі Йоанна Муха, яка особисто відповідає за весь процес підготовки до Євро-2012, у понеділок запевнила, що стадіон відкриють 29 січня, пише ukrinform.ua.