Українська правда

Французькі фани готують масовий виїзд до України

Сергей Шемшученко — 24 січня 2012, 18:00

Рішення національної збірної Франції базуватися під час Євро-2012 в Україні є показником і довіри, і поваги, і високої оцінки французами підготовки країни до чемпіонату.

На цьому в інтерв’ю "Укрінформу" наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол України у Французькій Республіці Олександр Купчишин, пише Інформаційний центр "Україна-2012".

За його словами, цей факт і те, що матчі групового етапу "Галльські півні" проведуть у Києві та Донецьку, підігрівають інтерес до України з боку футбольних вболівальників.

"Сподіваємося, що в Україну приїде багато французьких вболівальників. Вже зараз до посольства звертаються дедалі більше французів за практичною інформацією щодо підготовки своєї подорожі. І ми розраховуємо, що цей потік набиратиме обертів", - сказав Посол.

Він також підкреслив, що прихильники команди Лорана Блана стануть одними з тих, хто відкриє для себе красу та гостинність України.

"Я особисто задоволений, що Україна та Франція гратимуть в одній групі. По-перше, це важливо з точки зору моєї роботи, адже більшість французьких поціновувачів футболу приїдуть саме до України і матимуть змогу відкрити для себе красу та гостинність нашої землі. Ну а по-друге, слід визнати, що французька збірна все ж таки серйозний суперник, який може змусити понервувати наших хлопців, водночас викликати їх на відкритий, по-спортивному агресивний і дуже цікавий двобій", - сказав Купчишин.