Українська правда

Тренер збірної Польщі у фаворити групи визначив Росію

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2012, 15:41

Збірні Росії та Греції – фаворити групи А Євро-2012. Таку думку висловив головний тренер національної команди Польщі Францішек Смуда. На його переконання, відразу після 2 грудня усі учасники квартету А перебували в ейфорії від результатів київського жеребкування, проте наразі прийшло усвідомлення того, що прохідних ігор на турнірі такого рангу не буває.

"Група дуже рівна. Головними претендентами на вихід з нашого квартету вважаю збірні Росії і Греції. Ми є господарями турніру, і багато-хто віддає нам роль фаворитів, але в цих теоретичних розрахунках ми не настільки близькі до виходу в чвертьфінал, як Росія. Ця команда на Євро-2008 посіла третє місце, а греки нещодавно ставали чемпіонами Європи. Це сильні команди, у складі яких багато кваліфікованих виконавців з хороших клубів. Водночас, ми прагнутимемо досягти своєї мети, якою є вихід до плей-офф", – відзначив наставник "Кадри".

Він також додав, що в збірній Польщі є також багато чудових футболістів. "Подивіться на наших гравців з дортмундської «Боруссії». Вони з кожною грою піднімають свій рівень. Їх не залякаєш. Крім того, в нас є Войцех Щенсни, який незважаючи на молодий вік, має чималий досвід виступів за 60-тисячної аудиторії", – цитує Смуда 2012ua.net.