Українська правда

Митники України й Польщі проведуть спільні тренування до Євро

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2012, 17:41

Митні служби України і Польщі в межах підготовки до Євро-2012 у березні і квітні проведуть тренування щодо спільного контролю на чотирьох пунктах пропуску українсько-польської ділянки кордону.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Польщі, начальник Митної служби Яцек Капіца.

"Тренування здійснюватимуться у березні і квітні на чотирьох основних пунктах пропуску - "Медика-Шегині", "Корчова-Краківець", "Гребенне-Рава-Руська" (Львівська область) і "Дорогуськ-Ягодин" (Волинська область)", - зазначив Я.Капіца.

За його словами, крім проведення спільних тренувань основним завданням для митних органів перед Євро-2012 буде розповсюдження інформації щодо правил перетину кордону.

"Дуже важливо, щоб ця інформація потрапила до вболівальників перед тим, як вони приїдуть на кордон. Необхідно виключити випадки, коли люди будуть на кордоні без паспорта, не матимуть віз тощо. Ми не хочемо таких інцидентів, бо це лише підвищує градус емоцій, а ми прагнемо, щоб вболівальники перетинали кордон без підвищення тиску", - констатував начальник Митної служби РП.

Він також висловив переконання, що більшість нововведень в контексті Євро-2012 залишиться на озброєнні митних і прикордонних служб України і Польщі й після завершення турніру.

"Йдеться про спільний контроль, "зелені коридори", електронну реєстрацію автобусів ще перед їх приїздом на кордон проведення перевірки потягів під час їх руху", - перелічив заступник міністра фінансів Польщі, пише ukrinform.ua.