Українська правда

Мерія Варшави не дала згоди на проведення першого матчу на Національному стадіоні

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2012, 19:38

Мерія польської столиці не дала згоди на проведення 11 лютого першого матчу на відкритому нещодавно Національному стадіоні - поєдинку за суперкубок Польщі між варшавською "Легією" і краківською "Віслою".

Про це поінформувала директор відділу безпеки і кризового реагування мерії Варшави Ева Гавор.

"Організатор не виконав вимог, які гарантували б повну безпеку учасників події", - наголосила вона.

За її інформацією, згоду на проведення цього поєдинку на стадіоні не дали поліція, пожежна служба й санепідемстанція.

Як повідомляло агентство, церемонія відкриття головної спортивної арени на Євро-2012 відбулася в неділю, 29 січня. Тоді влада міста також до останнього моменту не погоджувалася на проведення цього заходу, а дозвіл на неї було отримано ввечері 27 січня.

Через проблеми з експлуатацією спортивної арени польська федерація футболу розглядала можливість перенесення матчу національних збірних Польщі і Португалії, який має відбутися 29 лютого на цьому стадіоні, до Вроцлава. Однак згодом вона відмовилася від цього задуму.

Національний стадіон у Варшаві є останнім з восьми українських і польських спортивних об'єктів, які готуються до чемпіонату. На відміну від решти спортивних арен, на ньому не проведено ще жодного футбольного матчу.

Під час Євро-2012 на Національному стадіоні відбудеться три матчі групової стадії турніру, зокрема, матч відкриття, чвертьфінал і півфінал, нагадує ukrinform.ua.