Українська правда

У МВС створюється Центр поліцейського співробітництва з питань Євро

Сергей Шемшученко — 9 лютого 2012, 20:54

На базі МВС України створюється Центр міжнародного поліцейського співробітництва з питань проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу-2012.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту охорони громадського порядку МВС України Сергій Поготов на брифінгу в четвер.

"В Україні та Польщі на період проведення Євро-2012 створюються Центри міжнародного поліцейського співробітництва, де спільно працюватимуть представники міліції та поліції країн-господарів та учасниць чемпіонату", - сказав Поготов.

Він наголосив, що основними завданнями центру буде контроль за станом безпеки й правопорядку та за рухом уболівальників.

"Центр складатиметься з української та іноземної частин, діяльність яких забезпечуватиме не лише оперативне надходження даних про поведінку фанів, але й оцінку такої інформації поліцейськими з держави, яку представляють ті чи інші групи уболівальників", - уточнив посадовець.

На запитання щодо неврегульованості діяльності іноземних поліцейських в Україні правовими актами Поготов відповів, що "у цьому немає необхідності".

"Під час Євро представники поліції інших держав не наділятимуться жодними владними повноваженнями", - пояснив він, пише ukrinform.ua.