Українська правда

На Євро-2012 будуть спека та грози - прогноз Гідромецентру

Сергей Шемшученко — 14 лютого 2012, 16:29

У червні 2012-го, в час проведення фінальної стадії Євро-2012 в Україні та Польщі, можуть спостерігатися аномалії, пов’язані з високою температурою і грозами. Про це розповів начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда. За його словами, на тлі високих температур в Україні бувають інтенсивні грози, випадання граду, шквалисте посилення вітру.

На думку Миколи Кульбіди, попередньо такі можливості також треба планувати – як на польській території, так і на українській.

"Хоча для України високі температури характерні для липня і серпня, і у червні, як правило, спеки нема, проте виключати таку можливість ми не можемо. У будь-якому випадку червень для нашої країни дуже часто – дощовий місяць", – підкреслив він. Водночас керівник метеоцентру додав, що точний прогноз буде відомий лише в травні – за місяць до старту Євро-2012.

Наразі Український гідрометеорологічний центр спільно з Місцевим оргкомітетом готує угоду з УЄФА щодо метеорологічного обслуговування заходу – про те, які види прогнозу, попереджень, методів інформування будуть під час Євро. Такий документ може бути підписаний до кінця лютого, повідомляє Інформаційний центр Україна-2012.