Українська правда

На "Олімпійському" з'являться кімнати для порушників безпеки

Сергей Шемшученко — 24 лютого 2012, 09:21

На столичному НСК "Олімпійський" облаштовані спеціальні кімнати міліції, в яких будуть перебувати затримані за порушення правопорядку під час футбольних матчів або інших подій на стадіоні.

В кімнатах міліції для вболівальників 2-х різних команд також передбачені камери. Площа кімнат - 108 кв.м. Сюди потраплять ті вболівальники, які не відреагують на усні попередження стюардів та служби безпеки стадіону.

В день матчу або масового заходу на НСК "Олімпійський" буде працювати близько 1тис.стюардів, до 200 представників СБ НСК, а також представники правоохоронних органів, що забезпечить безпрецедентний рівень комфорту та безпеки перебування вболівальників на стадіоні.

"Путівки" в кімнати міліції також отримають грубі порушники правил поведінки на стадіоні. Наприклад, за бійку, використання піротехніки, розпалювання факелів або вогнищ, використання великих банерів і вчинення інших дій, які строго заборонені на території НСК.

Крім людського ресурсу, на арені застосовується потужний комплекс технологій безпеки. Всі входи і виходи НСК працюють на єдину електронну систему. Зовні і всередині стадіону встановлено більше 500 сучасних камер відеоспостереження, які розпізнають обличчя порушника і, зафіксувавши перше порушення, продовжують стежити за ним до моменту виходу з території стадіону.

Відео з усіх камер зберігаються на серверах служби безпеки і може бути переглянуте протягом тривалого часу після завершення матчу. Система безпеки НСК "Олімпійський" відповідає всім сучасним європейським стандартам і вимогам УЄФА до стадіонів вищої 4-ї категорії, пише unn.com.ua.