Українська правда

Менеджер "Борусії" Д має намір бойкотувати Євро-2012 через справу Тимошенко

Сергей Шемшученко — 24 лютого 2012, 21:10

Генеральний менеджер одного з найтитулованіших футбольних клубів Німеччини дортмундської "Борусії" Ханс-Іоахім Вацке має намір бойкотувати Євро-2012 в Україні через справу Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню "Спорт Більд".

"Звичайно, я хотів би побачити ігри, але я не впевнений, що я це зроблю. Я ще не вирішив", - сказав Ханс-Іоахім Вацке стосовно гри німецької збірної на чемпіонаті Європи з футболу в Україні.

Причиною він називає скандальний вирок колишньому Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко, яка була засуджена до семи років ув’язнення. Видання нагадує, що ЄС розкритикував цей вирок як політично-вмотивований.

Вацке заявив: "Я обурений тим, що Тимошенко знаходиться за ґратами. Я хотів би, щоб більше людей виступили на її захист, підтримали тих, хто його потребує, та створили протестний рух. Таке поводження у центрі Європи? Це – просто неймовірно. Мені необхідно над цим подумати".

Видання зазначає, що хоча Вацке роздумує над бойкотуванням ігор в Україні, він відвідає другу країну-господаря чемпіонату.

"Я точно відвідаю ігри, які проходитимуть в Польщі, наприклад ті, в яких гратимуть наші троє польських гравців", - сказав менеджер дортмундської "Борусії", пише byut.com.ua.