Українська правда

Спекулянти уже торгують квитками на Євро

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2012, 00:29

Незважаючи на те, що офіційно продаж квитків на матчі фінальних ігор Чемпіонату Європи Євро-2012 закінчуються 2 березня, в інтернеті вже щосили торгують квитками за спекулятивними цінами.

За квиток, максимальна ціна якого сягає 1,5 тисячі гривень, простять від 2 до 8 тисяч, пише Кievpress.net.

Усім тим, хто не встигне купити квитки на головне спортивне шоу цього року, у Головному управлінні з питань підготовки до Євро-2012 рекомендують шукати "зайві квитки" в офіційному порядку – на сайті УЄФА, де передбачена опція перепродажу.

По-перше, це обійдеться дешевше: номінальна вартість квитків від 400 до 1,5 тисячі гривень, по-друге, це просто безпечніше. Адже зараз продаж квитків через сайти безкоштовних оголошень нагадує торгівлю повітрям.

Як відомо, УЄФА буде видавати оригінали квитків за два тижні до початку чемпіонату, щоб запобігти виготовленню підробок.

Але спекулянтів це не зупиняє – вони вже зараз готові продати квиток на євроматч.

Схема купки така сама,я к і в офіційних організаціях: ви вносите передоплату – від 200 до 600 гривень за кожен квиток і чекаєте, поки вони не з'являться в продавця. Після чого він передає їх вам в обмін на всю суму.

Гарантій повернення задатку, зрозуміла справа, ніхто не дає. А причина, через яку продавці вимагають завдаток, полягає в тому, що кожний квиток – нібито іменний.

"Якщо я впишу у квиток ваше прізвище, а потім ви відмовтеся його купувати, то квиток у мене пропаде, тому що я його нікому не зможу перепродати. А так у мене буде гарантія, що ви його викупите", - пояснив продавець, який назвався Юрою.

Однак медіа-офіцер Міжнародного оргкомітету УЄФА Ганна Добко, усе це не відповідає дійсності.

"Квитки не будуть іменними, прізвище в них проставлятися не буде, і паспорта на вході на стадіон, звичайно ж, ніхто перевіряти не стане", - сказала вона.

Заступник начальника Головного управління з питань підготовки до Євро-2012 Микола Малюга попередив, що купувати квитки на матчі можна тільки на офіційному сайті УЄФА. При цьому він додав, що квитків ще багато, й купити їх встигнуть усі охочі.

"До 2 березня Федерація футболу України буде проводити продаж квитків по своїх квотах. Це порядку 15-20% від місткості стадіону. Але не купуйте квитки з рук, тільки на офіційному сайті УЄФА. Інакше ніхто вам не зможе гарантувати, що квиток буде справжнім", - сказав Малюга.

Українська правда. Київ