Українська правда

Фахівець: На "Металісті" буде найкраще поле Євро-2012

Сергей Шемшученко — 27 лютого 2012, 19:07

Побоювання щодо того, що газон харківського стадіону "Металіст"з українською зимою не впорався, не виправдалися.

Сумніви розвіяв менеджер проекту реконструкції поля - Мартін Гелвін, з котрим поспілкувалася прес-служба "Металіста".

"Зараз поле відходить від зимових холодів, набирає сили після матчу з "Зальцбургом" і кількох тренувань. Воно знаходиться в режимі відновлення, коренева система здорова і розвинена, крона також у відмінному стані, хоч це і не так помітно", - почав він.

"Наша програма, яка стартувала 14 числа, включала в себе подвійне досівання поля - 14го і 15го, це також є частиною приготування поля до матчів чемпіонату, Ліги Європи, а також майбутнього Євро-2012. Зараз ми вносимо добрива, використовуємо ковдри, щоб захистити траву, і також застосовуємо лампи штучного освітлення", - продовжив він.

Поле пройшло випробування лютими морозами - температура опускалася від -15 до -23 градусів, а зараз знаходиться в режимі повного відновлення.

"Якість покриття хороше, коріння здорове, верхівка трави зеленіє і росте. Однією з частин догляду за полем є застосування добрив і досівання нового насіння, захист газону ковдрами, застосування ламп для того, щоб трава могла рости навіть в цю пору року", - зазначив він.

"До старту першості готуватимемо його так само, як ми б його готували до будь-якого заходу. Внесемо добрива, продовжимо програму досівання, також продовжимо спільно використовувати ковдри і лампи для штучного зростання. Всі заходи для підготовки до матчу в звичайному режимі", - запевнив Гелвін.

"Це завжди було нашою метою і, звичайно ж, на "Металісті" буде найкраще поле чемпіонату Євро-2012. Зараз ви бачите так званий період переходу від сну до активного дня. Поле витримало сувору зиму і зараз відновлюється. Це цілком нормальний процес і на Євро ви побачите іншу картину". - резюмував фахівець.