Українська правда

До Євро-2012 Київ прикрасять чудернацькими клумбами

Сергей Шемшученко — 18 березня 2012, 20:31

До початку футбольного чемпіонату Київ планують прикрасити низкою квіткових скульптур. Зокрема, з'являться різнобарвні клумби у вигляді суцвіть каштанів, футбольних м'ячів і євро-дзвіночків.

Про це заявив гендиректор КО "Київзеленбуд" Микола Назаренко, пише Кievpress.net.

За його словами, найбільшу увагу приділять квітковому оформленню й озелененню головних в'їздів у місто, а також територіям, розташованих на основних магістралях руху вболівальників до НСК "Олімпійський".

Не забудемо й про міські клумби. Їхню площу ми значно збільшимо, а оформлення у більшості випадків виконаємо в символіці Чемпіонату. На в'їздах у столицю плануємо влаштувати об'ємні клумби, а також установити близько 300 вертикальних конструкцій з ампельними квітами. Це декоративні рослини, які вирощують у підвісних горщиках і вазонах", - пояснив Назаренко.

На території Печерського ландшафтного парку проведуть міську виставку квітів, яка буде тривати із травня до кінця осені. Уже напрацьовано дві концепції. Одна з них буде присвячена власне самому чемпіонату – у парку створять клумби у вигляді логотипів футбольних команд країн-учасниць, талісманів Євро 2012, кубка чемпіонату, м'ячів, золотих воріт, футболістів тощо.

Друга концепція – Петриківський розпис, щоб за допомогою квіткових композицій познайомити іноземних гостей з культурою нашої країни.

Назаренко підкреслив, що в цілому у 2012 році "Київзеленбуд" для квіткового оформлення міста використає 15 мільйонів квітів, 75 тисяч із яких будуть ампельними.

Усі ескізи квітників розробили ландшафтні архітектори комунального об'єднання.

Висадження квітів розпочнеться з настанням сприятливих погодних умов.

Українська правда. Київ