Українська правда

УЄФА обіцяє Євро без хуліганів

Сергей Шемшученко — 19 березня 2012, 13:36

Українцям не слід хвилюватись про хуліганів і можливі сутички в результаті напливу десятків тисяч вболівальників під час вро-2012.

Про це розповів операційний директор УЄФА Мартін Каллен.

"Я б не хвилювався про хуліганів на Євро в Україні. В історії чемпіонатів Європи не було серйозних інцидентів між хуліганами. Особисто я працюю на турнірах, починаючи з 1994 року. Завжди є 1-2 матчі з можливістю сутичок між фанами. Проте навіть якщо вони й відбуваються, це короткочасні інциденти", - сказав він.

Водночас, за його словами, Україна і Польща посилено готують безпечний турнір, роблячи наголос на великому футбольному фестивалі, на який приїжджають фани, щоб разом вболівати і святкувати.

Окрім того, в Англії, інших країнах квитки розповсюджувались лише серед членів фан-клубу. Ми маємо можливість відсіювати псевдо вболівальників ще на етапі купівлі квитків, перевіряючи їх в базах поліції. Якщо хтось помічений в безпорядках після матчу, йому квиток не буде проданий. Велику увагу цій темі приділяють правоохоронні органи, митники приймаючих країн, зауважив Мартін Каллен, пише ukraine2012.gov.ua.