Українська правда

Поїзди "Hyundai" курсуватимуть між українськими містами орієнтовно з 15 травня

Сергей Шемшученко — 23 березня 2012, 15:43

Рух швидкісних поїздів "Hyundai" між українськими містами орієнтовно розпочнеться 15 травня 2012 року, нині спрямовуються усі зусилля, щоб прискорити початок цього руху.

Про це повідомив у п'ятницю на брифінгу після церемонії відкриття тренажерного центру з підготовки машиністів електропоїздів виробництва "Hyundai Rotem" на станції Дарниця віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"До початку Євро-2012 в Україні ми відкриємо швидкісний рух залізницею швидкісними поїздами "Hyundai" з Києва до Харкова, Львовав і Донецька. Ми також запустимо круговий рух між Харковом, Дніпропетровськом та Донецьком, назустріч один одному. Двоповерхові поїзди Skoda обслуговуватимуть рейси Донецьк-Луганськ і Донецьк-Маріуполь... Сьогодні швидкісний поїзд "Hyundai" проходить тестове випробування у Харкові", - зазначив він.

Колесніков також додав, що не пізніше вересня цього року швидкісний потяг буде запущений з Києва до Дніпропетровська, а не пізніше середини грудня - до Одеси.

"Тобто, всі українські міста-мільйонники плюс Львів будуть задіяні у швидкісному русі... Тут, я думаю, ми будемо успішно конкурувати з авіацією", - підкреслив віце-прем'єр.

Обидва швидкісні поїзди "Hyundai" прибули до Харкова. Перший поїзд - 16 березня, другий - 17 березня 2012 року. Нині електропоїзди виробництва "Hyundai Rotem" знаходяться на вагонній дільниці N1 станції Харків-Сортувальний. Саме тут проходитимуть пуско-налагоджувальні роботи та підготовка поїздів до проведення випробовувань.

Відповідно до укладеного контракту з корейською компанією "Hyundai Rotem" на закупівлю 10 міжрегіональних двосистемних поїздів поставку чотирьох інших електропоїздів буде здійснено до кінця 2012 року. Поїзди виробництва "Hyundai Rotem" з'єднають швидкісним рухом українські міста. Ці поїзди долатимуть відстань від столиці до Харкова за 3,5 год., з Києва до Львова - за 4,5 год., з Києва до Донецька - за 5,5 год, нагадує ukrinform.com.