Українська правда

Срна мріє про чвертьфінал для хорватів на "Донбас Арені"

Сергей Шемшученко — 23 березня 2012, 17:47

Збірна Хорватії за вдалого використання власних шансів може не лише вийти з групи у фінальному турнірі Євро-2012, а й посісти перше місце у своїй групі.

Про свої сподівання щодо турніру розповів офіційному сайту УЄФА капітан збірної та донецького "Шахтаря" Даріо Срна.

"Жереб був до нас суворим. Іспанія, Італія та Ірландія - дуже сильні суперники по групі. Але збірна Хорватії завжди славилася своїм умінням перемагати фаворитів у важливих матчах", - нагадав Срна.

"Ми можемо вибирати між простим і важким способами вийти у плей-офф. Більш легкий шлях - виграти у першому поєдинку в Ірландії, взявши три очки, і потім спробувати здобути додаткові, потрібні для продовження боротьби, бали у двох інших зустрічах", - почав перераховувати він.

За його словами є також важчий шлях, тобто не взяти три очки в матчі проти Ірландії, а потім битися з думкою "пан або пропав".

"Ми більше звикли йти тернистою стежкою. Наша команда дісталася цього чемпіонату через стики, що важче, ніж кваліфікуватися напряму. Ми знову довели, що у важливий момент можемо додати, і що нам до снаги показати свій найкращий футбол, коли він потрібен найбільше", - переконаний він.

Капітан "Шахтаря" марить про перше місце в групі С і чвертьфіналі на рідній для його клубу "Донбас Арені".

"Мені було б дуже приємно зіграти там. Я виступаю за "Шахтар" уже протягом дев'яти років, і Донецьк за цей час став для мене другою домівкою", - зізнався півзахисник.