Українська правда

Львів до Євро відкрив 2 авіарейси до Німеччини та Італії

Сергей Шемшученко — 31 березня 2012, 17:29

Авіакомпанія "Візз Ейр Україна" поповнила перелік фірм-партнерів Міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького, нові авіарейси поєднали місто Лева з німецьким Дортмундом і Венецією.

Про це УКРІНФОРМу повідомила прес-служба компанії.

"До Дортмунда рейс здійснюватиметься двічі на тиждень, до Венеції - тричі", - зазначив генеральний директор "Візз Ейр Україна" Акош Буш.

За його словами, компанія врахувала, що цього літа тисячі туристів захочуть відвідати Львів у зв'язку з Євро-2012. А відтак зараз розглядаються можливості відкриття авіарейсів до інших європейських міст.

"Україна підписала угоду про "відкрите небо" на 2 місяці - з 15 травня до 15 липня. Вірю, що не лише "Візз Ейр Україна", а й інші лаукости прийдуть до Львова. Для нас це дуже важливо. Ми маємо 1 млн туристів на рік, плануємо цю кількість збільшити до 5 млн Тільки дешеві авіалінії дадуть змогу суттєво збільшити туристичний потік і створити ще не одну тисячу нових робочих місць, у тому числі, й у сфері обслуговування", - наголосив львівський міський голова Андрій Садовий.

Нині з міжнародного аеропорту "Львів" здійснюють рейси 11 авіакомпаній - "Рейс", Міжнародні авіалінії України, "ЮТейр", "Аеросвіт", Lufthansa, LOT, Czech Airlines, Carpatair, Turkish Airlines, Austrian Airlines та Skywings.

Незабаром цей перелік поповнять Astra Airlines, Azerbaijan Airlines, "Роза Вітрів", "Ямал". На період Євро-2012 заплановані понад 80 чартерних рейсів з Польщі, Німеччини, Данії, Португалії, Італії. За попередніми прогнозами, міжнародний аеропорт "Львів" обслужить близько 49 тисяч вболівальників і учасників чемпіонату.