Українська правда

Львівська влада оголосила місцевим рестораторам рекомендації для Євро

Сергей Шемшученко — 1 квітня 2012, 10:54

Львівським рестораторам на період Євро-2012 порекомендували провести Wi-Fi, оформити меню трьома мовами, навчити офіціантів англійської та розробити тематичні меню для фанів.

Вимоги та рекомендації до закладів харчування на період Євро-2012 озвучили на зустрічі рестораторів із місцевою владою Львова, на яку зібралися близько 100 учасників.

Зокрема, у ресторанах і закладах харчування мають бути платіжні термінали для розрахунку банківськими картками та доступ до мережі Інтернет через Wi-Fi. Кожен заклад повинен підтримувати бездоганний санітарно-гігієнічний стан, працювати за подовженим графіком у дні матчів, а завозити продукти до закладу мають до 08:00 години, особливо в центрі міста.

Крім того, керівникам закладів харчування запропонували провести навчання персоналу, який має дотримуватися єдиного корпоративного стилю й володіти англійською мовою, а ресторани забезпечити картами міста і схемами руху транспорту.

Щодо меню, то його пропонують оформити трьома мовами – українською, німецькою та англійською. До переліку страв рекомендують додати спеціальне фан-меню для вболівальників, а також ввести послуги "Візьми їжу з собою".

Як зазначив керівник робочої групи "Ресторани", директор департаменту "Адміністрація міського голови" Олег Березюк, фан-меню має включати 5-10 позицій зі стравами, приготованими за спрощеним технологічним процесом. При цьому меню слід робити контекстним, до прикладу, меню німецького фана, меню "Європейський стандарт", "сніданок чемпіона" тощо, пише unn.com.ua.