Українська правда

У Києві готують тренерів для стюардів

Сергей Шемшученко — 22 квітня 2012, 14:32

У Києві почались навчання тренерів по підготовці стюардів на стадіонах.

Таку ініціативу висунула українська футбольна Прем’єр-ліга. Курс підготовки триватиме три дні і відбудеться на тренувальній базі "Оболонь Арени".

Подібний навчальний проект проводиться в Україні вперше, а до його реалізації залучено вітчизняного експерта, що має сертифікат УЄФА та ліцензію на підготовку тренерів стюардів.

Програма навчання підготовлена та розроблена Європейською асоціацією управління безпекою на стадіонах для України та Польщі до проведення фінальної частини Євро-2012. Курс навчання будується на кращих європейських практиках підготовки персоналу з безпеки на стадіонах. Такі практики вже були втілені на аренах Англії, Шотландії, Нідерландів та інших країн.

Участь у тренінгах братимуть представники клубів Прем’єр-ліги та кількох клубів Першої ліги. Такий вибір представників пояснюється прагненням впровадити єдині стандарти підготовки стюардів в Україні.

По завершенні навчання кожен тренер отримує сертифікат. Йому дозволяється створювати на місцях клубні учбові центри для підготовки персоналу з безпеки на стадіонах, пише ukraine2012.gov.ua.