Українська правда

У Польщі спіймали афериста з псевдоквитками на матч-відкриття Євро

Сергей Шемшученко — 23 квітня 2012, 13:46

У польському місті Забже затримали шахрая, який намагався продати через інтернет неіснуючі квитки на матчі Євро-2012.

Злочинець, який раніше продавав "піратські" комп’ютерні ігри, вирішив заробити на масштабній спортивній події. За словами прес-секретаря поліції Забже Марека Випиха, шахрая затримали за дії, вчинені ще в 2010 році, пов’язані з приблизно 30 інтернет-махінаціями.

"Затриманий 21-річний хлопець про свою ідею продажу псевдоквитків Євро-2012 сам зізнався поліції. Щоб купити перепустки на матчі, необхідно було ввести пароль в браузері, натиснути "купити квиток", далі обрати "Євро-2012" і виникала форма для оплати. Причому до продажу пропонувались квитки, яких у нього не було", - зазначив поліцейський.

"Він навіть не намагався вставити в форму зображення квитків, просто заявив, що хоче продати ці квитки. Маємо наразі підтвердження, що затриманий обдурив одну людину, яка заплатила йому 1120 злотих за два квитки на матч відкриття між збірними Польщі та Греції", - пояснив речник.

Відомо, що аферист надурив інтернет-користувачів загалом на 7 тисяч злотих протягом 2010 року. Затриманий визнав свою провину, заявивши, що до шахрайства його спонукало важке фінансове становище.

За такі афери 21-річний затриманий може отримати термін до восьми років позбавлення волі. Поліцейські враховують при цьому, якого масштабу були афери і скільки людей від них потерпіли, інформує ukraine2012.gov.ua.