Українська правда

Для 4 євроарен України підготували 4 тисячі стюардів

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2012, 11:43

Безпеку під час матчів Євро-2012 на стадіонах будуть забезпечувати головним чином стюарди, ця нова для України служба на матчах, проведених на аренах Євро-2012, вже встигла добре себе зарекомендувати і показати європейський результат.

Про це повідомив иректор турніру Маркіян Лубківський.

За його словами, до турніру Україна готує консолідовану концепцію безпеки, при якій поєднані зусилля як державних правоохоронних органів, так і приватних служб охорони.

"Загальна кількість стюардів – близько 4 тисяч. Це люди, які слідкуватимуть за порядком на стадіоні. У їхні завдання входить або допомогти людині чи надати інформацію, можливо, зробити коректне зауваження в якійсь ситуації, або ж сигналізувати охороні про позаштатний випадок", - сказав він.

"Стюарди будуть головним безпековим елементом на стадіоні. Міліція контролюватиме ситуацію за межами арен", - пояснив Лубківський.

Він додав, що пункт про безпеку на Євро – першочергове питання в організації турніру. Проте забезпечення безпеки не має заважати загальній атмосфері свята.

На "Олімпійському" за порядком стежить 500 відеокамер. Більшість з них встановлено в чаші стадіону – 360, нагадує ukraine2012.gov.ua.