Українська правда

Іспанія готова прийняти матчі Євро

Сергей Шемшученко — 1 травня 2012, 12:24

Президент Іспанської футбольної федерації Анхель Марія Вільяр запропонував керівництву УЄФА перенести матчі чемпіонату Європи з України в Іспанію.

Про це повідомляє місцева радіостанція "Онда Сіро".

В Європі все частіше звучать заклики бойкотувати ігри Євро-2012, які відбудуться в Україні. В уряді Німеччини дали зрозуміти, що канцлер Ангела Меркель може відмовитися від поїздки в Україну під час чемпіонату Європи в залежності від подальшої долі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Крім того, ще напередодні стало відомо, що і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу має намір бойкотувати матчі і будь-які заходи чемпіонату Європи - 2012 на території України. Правда, рішення їхати чи не їхати на Євро в Україну має залишитися за політиками, але вимагати перенесення ігор неможливе, бо це є порушенням одного з основних постулатів УЄФА.

А конкретно статті 2 пункти b і h Статутів, в яких говориться про невтручання політиків у діяльність цієї організації і захисту інтересів всіх членів УЄФА незалежно від їхньої політичної, расової чи релігійної приналежності, пише echo.msk.ru.