Українська правда

The Financial Times: Ігнорування Євро-2012 в Україні – невиправдане

Сергей Шемшученко — 3 травня 2012, 15:23

Рішення багатьох європейських політиків відмовитися від поїздки на матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року є нелогічними та невиправданими.

Про це стверджують журналісти авторитетного видання "The Financial Times", наголошуючи, що не можна змішувати політику та спорт.

"Заклики оголосити міжнародний бойкот Євро-2012 або позбавити Україну права на його проведення – неправильні з кількох причин. Чемпіонат Європи з футболу – це спортивний захід, а не політичний", – пише видання.

Зокрема, на думку британського видання, заклики бойкотувати спортивні заходи рідко втілюються у життя. Прикладом цьому можна назвати Олімпійські ігри 2008 в Пекіні.

В свою чергу президент Республіки Польща Броніслав Коморовський назвав ситуацію навколо Євро-2012 неадекватною.

"Я дивлюся на це з великою стурбованістю і вважаю ці протести неадекватними. Тому що Євро-2012 пов’язане з Україною. Чемпіонат мав б стати для України шансом показати, що ця країна здатна на інтеграцію зі світом західним, а також повинен показати польсько-українську дружбу на цьому шляху", – наголосив він.

Раніше координатор УЄФА з питань організації Євро-2012 в Польщі Міхал Лісткевич заявив, що ігнорування політичними лідерами свята європейського футболу не матиме жодного впливу на проведення турніру, нагадує ukraine2012.gov.ua.