Українська правда

МЗС: Спроби політизації Євро-2012 є деструктивними

Сергей Шемшученко — 8 травня 2012, 15:33

Спроби політизації Євро-2012 є деструктивними, а заклики до його бойкоту підривають імідж чемпіонату та шкодять інтересам мільйонів українців.

Про це заявив речник МЗС України Олександр Дикусаров на брифінгу у вівторок.

"Міністерство закордонних справ України вважає деструктивними спроби політизації спортивних подій, котрі з найдавніших часів відігравали важливу роль у процесі налагодження міждержавного порозуміння та єднання", - сказав він.

Дикусаров підкреслив, що спільно виборовши право на проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, український та польський народи "доклали значних зусиль та виконали грандіозний обсяг робіт, необхідний для гідного проведення турніру".

Речник МЗС України переконаний, що заклики до бойкоту Євро на практиці означатимуть "підрив іміджу цієї грандіозної події та шкоду інтересам мільйонів рядових українців, які голосують за різні партії або взагалі не цікавляться політикою".

"Ті, хто прагнуть створити мішень з Євро-2012, ані сприяють реформуванню української судової системи, ані допомагають зміцненню демократичних інститутів та верховенства права в Україні, - заявив Дикусаров.

"Всі ці питання об'єктивно знаходяться в іншій площині, аніж свято футболу, яке за своєю суттю стоїть поза політикою і не може використовуватись для вирішення політичних питань", - цитує його УКРІНФОРМ.