Українська правда

Польща готова до Євро на 98%

Сергей Шемшученко — 10 травня 2012, 10:43

Польща готова до проведення Чемпіонату Європи на 98%.

Про це у Варшаві заявив речник польського уряду Павел Грась.

"За місяць до проведення Євро-2012 Польща дуже добре підготовлена до події. Усі відповідальні служби досягнуть відповідного рівня готовності до чемпіонату 15 травня", - заявив Грась.

За його інформацією, нині завершено реалізацію 80% інвестиційних проектів у сфері інфраструктури, натомість 20% - не будуть реалізовані до початку чемпіонату. Він зазначив, що найбільше проблем у Польщі виникло з будівництвом автошляхів до початку чемпіонату.

"Усе ще маємо знак запитання щодо відрізка автомагістралі А2 (від кордону з Німеччиною до Варшави - ред.). До останнього дня прийматимуться рішення, чи дійсно цей відрізок автошляху буде збудовано. Якщо ні, то дорогу завершимо після Євро-2012", - наголосив речник уряду РП.

Разом з тим Грась підкреслив, що основна інфраструктура - стадіони, аеропорти, готелі - готові до чемпіонату.

"Переважна більшість вболівальників прибуватиме до Польщі повітряним шляхом, а ця інфраструктура завершена - усі летовища модернізовано і здано в експлуатацію", - наголосив він.

На його переконання, той факт, що до Євро-2012 збудовано не всі автодороги, "не вплине на перебіг турніру".

За словами речника уряду РП, з точки зору операційної готовності Польща нині готова до ЧЄ-2012 на 98%, а повної готовності країна досягне до 15 травня, пише ukrinform.ua.