Українська правда

Реконструкція аеродрому львівського аеропорту завершилась

Сергей Шемшученко — 15 травня 2012, 11:21

Реконструкцію до Євро злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького завершено.

Про це УКРІНФОРМу повідомили у прес-службі аеропорту.

"Реконструкцію злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького, яка передбачала її продовження із 2510 м до 3305 м, завершено". - зазначається в повідомленні.

"Разом із продовженням на злітній смузі встановлено найсучасніше світлосигнальне обладнання, інструментальну систему посадки ILS, метео- та радіосистеми, що присутні в аеропортах Мюнхена, Дубаї, Осло, Барселони та ін.", - йдеться далі.

Завдяки проведеним роботам львівський аеродром отримав II категорію Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО), що означає готовність приймати літаки навіть у складних метеорологічних умовах, коли горизонтальна видимість не перевищує 400 м.

Завершення реконструкції злітно-посадкової смуги дає змогу приймати пасажирські судна класу "D" та збільшити пропускну здатність смуги з 8 до 20 літаків за годину.

Зараз із Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького здійснюють рейси 10 іноземних та 3 українських авіаперевізники. Авіасполучення налагоджено за 10 міжнародними напрямками: Москва, Варшава, Неаполь, Відень, Мюнхен, Прага, Стамбул, Тімішоара, Дортмунд, Венеція.

Реконструкція злітно-посадкової смуги розпочалась у квітні 2009 року. Проект передбачав оновлення існуючого перону та будівництво нового, виділення 24 місць для стоянок повітряних лайнерів.