Українська правда

Україна вчитиме Францію та Росію як організувати футбольний чемпіонат

Сергей Шемшученко — 29 травня 2012, 17:56

Місцевий організаційний комітет вже розпочав передавати досвід наступним організаторам футбольних турнірів, зокрема організаторам ЧС-2018 та ЧЄ-2016.

Про це під час прес-конференції повідомив директор турніру УЄФА в Україні Маркіян Лубківський.

"Мені приємно повідомити, що місцевий організаційний комітет Євро-2012 передає досвід наступним організатором футбольних турнірів, зокрема організаторам Чемпіонату Світу з футболу Росії у 2018 році та незабаром колегам з Франції. Отже, такий візит у нас триває", - почав він.

"Приїхала до нас делегація місцевого організаційного комітету Росії Чемпіонату Світу з футболу 2018 року. Щойно ми працювали у Києві. Колеги мали можливість оглянути дуже коротко НСК "Олімпійський". Сьогодні у них буде така можливість в Донецьку, де вони відвідають "Донбас-арену", - сказав Лубківський.

Він також зазначив, що у складі делегації представники різних напрямків це і менеджери по роботі з приймаючими містами, менеджери з логістики, тощо.

"Процедура організації в принципі ідентична", - сказав Лубківський.

"У червні відбудуться в рамках програми УЄФА "Оглядач" тури для організаторів Чемпіонату з футболу у Франції у 2016 році. Делегація очікується у нас на період проведення матчів чвертьфіналів, півфіналів та фіналу", - продовжив він.

"Це буде другий візит французького оргкомітету в Україну. Звичайно, колеги, як з Франції, так і з Росії вже під час самого турніру ознайомляться з операційною діяльністю під час матчу", - цитує Лубківського УНН.