Українська правда

Влада Росії боїться, що фани зганблять країну на Євро

Сергей Шемшученко — 31 травня 2012, 10:31

МВС Росії звернулося до футбольних уболівальників, попросивши їх – "громадян Великої країни" – добре поводитися на чемпіонаті Європи з футболу.

Текст звернення викладено на сайті відомства.

МВС просить уболівальників продемонструвати всьому світу на Євро-2012, що в Росії "вміють вболівати пристрасно, самозабутньо, не порушуючи при цьому норм пристойності та законодавства країн-організаторів".

"Ажіотажний попит" на квитки чемпіонату, відзначає відомство, показує, що тисячі росіян поїдуть "на власні очі спостерігати" за матчами.

"У Польщу і в Україну їдуть вболівальники з різних регіонів нашої Батьківщини", – відзначає МВС. "Ви є громадянами Великої країни з величезними традиціями культурної підтримки улюбленої команди і за поведінкою росіян за кордоном, будуть судити про нас в цілому".

Відомство сподівається, що росіяни зможуть "гідно підтримати наших футболістів і не зганьбити честь російського вболівальника" нарівні з "різними фанатами, тіффозі або торсидою".

"Продемонструйте не тільки креативність та винахідливість, але також законопослушність і тверезу поведінку, повагу до суперників", – звертається до вболівальників МВС.

Російське МВС для забезпечення безпеки російських уболівальників і для запобігання порушень з їх боку відправить десять своїх представників до Польщі і сім – в Україну. У разі виходу збірної Росії з групового турніру на чемпіонат поїдуть ще 17 співробітників МВС РФ. Крім того, поліцейські будуть супроводжувати уболівальників на їхньому шляху на чемпіонат.

Згідно з регламентом УЄФА, відповідальність за поведінку російських уболівальників на турнірі несе Російський футбольний союз, нагадує zik.ua.