Українська правда

Колліна зустрівся зі збірною України

Сергей Шемшученко — 31 травня 2012, 12:43

У розташуванні збірної України в австрійському Вальхзеє відбулася зустріч з головним офіцером арбітражу УЄФА П`єрлуїджі Колліною.

На презентації оновлених трактувань правил на Євро-2012 італійський спеціаліст наголосив на тому, що покарання за порушення правил на Євро-2012 буде вкрай суворим. Скажімо, за стрибок прямою ногою гравець одразу ж буде вилучений з поля, інформує сайт ФФУ.

Такі ж санкції чекають на тих, хто "працюватиме" ліктями: фактично за будь-яке відмахування рукою в обличчя суперника порушник ризикує побачити перед собою "червоне світло". Нечисто виконаний підкат майже завжди означатиме попередження: навіть якщо оборонець зіграє у м’яч, але при цьому зачепить ногу суперника.

На континентальному турнірі УЄФА повертає правило подвійного покарання. В разі відвертого фолу, коли гравець атаки матиме очевидний шанс забити м’яч, але при цьому буде збитий, арбітр пред’явить порушнику червону картку і призначить пенальті у ворота його команди.

Однозначна перевага на боці нападу буде й при трактуванні "фолу останньої надії": будь-яке порушення проти гравця, що вийшов сам-на-сам із голкіпером, означатиме вилучення. Не рекомендується учасникам Євро виставляти руки за межі корпусу при грі у захисті. Майже завжди це потягне за собою призначення штрафного удару.

П`єрлуїджі Колліна запевнив, що 12 головних арбітрів турніру - це найкращі нині фахівці Старого Світу, з якими не варто сперечатися, бо за це миттєво буде показано жовту картку.

Куратор також рекомендував гравцям уважно діяти у власному штрафному майданчику, за перебігом подій в якому спостерігатимуть додаткові рефері.

"Нікому із суддів не хочеться карати футболістів без причин, однак зважте на те, що ризик отримати пенальті у свої ворота значно зростає із появою біля лінії поля додаткової пари очей", − резюмував відомий арбітр.