Українська правда

Львівський аеропорт очікує прийняти 50 тисяч пасажирів

Сергей Шемшученко — 31 травня 2012, 19:17

Під час чемпіонату Європи 2012 року львівський аеропорт очікує прийняти 50 тисяч пасажирів.

Про це поінформував генеральний директор міжнародного аеропорту "Львів" ім.Данила Галицького Роман Гонтарев, повідомляє Медіа-центр "Львів-2012".

"Максимальну завантаженість ми очікуємо у день першого матчу між Німеччиною та Португалією, 9 червня. Прибуде близько 30 чартерних рейсів із уболівальниками, а зараз ще остаточно погоджується розклад руху бізнес-авіації, тобто малих приватних літаків", - сказав він.

"Аеропорт готовий до таких навантажень. Пропускна здатність аеропорту була збільшена у 10 разів, зараз ми можемо обслуговувати до 2 тис. пасажирів на годину. Також закінчено реконструкцію аеродромного комплексу, подовжена злітно-посадкова смуга", - додав він.

"Аеропорт важливий для нас не тільки у плані Євро, адже із введенням в експлуатацію нового терміналу аеропорту та нової злітно-посадкової смуги, авіація набуває стратегічного значення для розвитку туризму та туристичного бізнесу в місті", - переконаний директор департаменту "Євро-2012" ЛМР Олег Засадний.

"Найбільший здобуток від підготовки до Євро - те, що ми маємо новий прекрасний аеропорт, який дає можливість розвивати бізнес і туризм у Львові на високому рівні", - додав він.