Українська правда

Столичні ресторани почали накручувати ціни під Євро

Сергей Шемшученко — 3 червня 2012, 16:21

До Євро-2012 столичні кафе і ресторани в центрі Києва на 50% підвищують ціни на своє меню.

Про це поінформувала генеральний директор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова, пишуть "Коментарі".

"Практично всі ресторани в центрі Києва підвищують свої ціни, меню в середньому підвищується на 30-50%, а також відмовляються від знижкових позицій, так званих "щасливих годин", дисконтів", - сказала Насонова.

Водночас, за словами експерта, меню можуть подешевшати вже в перші дні чемпіонату Європи з футболу, коли стане зрозумілою ситуація із попитом на послуги в кафе, барах та ресторанах.

"Зараз ніхто з рестораторів не може передбачити, яким буде попит, скільки взагалі буде туристів. Тому ціни можуть змінитися вже в перші дні Євро-2012. Так, можуть повернутися знижки і меню повернутися на свої старі позиції", - каже Насонова.

Також Насонова зазначила, що нині є випадки, коли заклади працюють з двома меню - українським і англомовним, в якому ціни різняться мінімум на 30%.

Економічна правда