Українська правда

Заваров: "Головна проблема команди Блохіна - не вистачає Шовковського"

Сергей Шемшученко — 8 червня 2012, 13:36

Грою в офіційних матчах чемпіонату Європи 2012 року українські футболісти змусять інакше дивитися на збірну.

На це сподівається колишній півзахисник київського "Динамо" та збірної СРСР Олександр Заваров, про що розповів газеті "Спорт-Экспресс в Украине".

"Поки не побачив справжній почерк нашої команди. Мабуть, даються взнаки навантаження. Сподіваюся, грою в офіційних матчах футболісти змусять інакше дивитися на збірну", - сказав він.

За словами Заварова, варто відзначити досвідчених гравців, які повинні повести за собою команду, - Анатолія Тимощука, Андрія Шевченка, Олега Гусєва.

"Ну, і молоді пора вже заявити про себе, адже такий шанс надається, може, раз у житті. Щоб вважатися відкриттям, молоді хлопці спершу повинні допомогти нашій збірній вийти з групи і пройти якомога далі. Дай Бог, щоб такі перспективні футболісти як Євген Коноплянка й Андрій Ярмоленко виправдали надії", - зауважив він.

"Головна проблема команди Блохіна полягає у тому, що їй не вистачає нашого основного голкіпера - Олександра Шовковського. Але Андрій П'ятов теж пограв на високому рівні, просто у минулому сезоні у нього було небагато ігрової практики. Втім, особливого вибору у тренерів немає", - додав фахівець.

На думку Заварова, зі Швецією головне не зіграти так, як в останніх контрольних поєдинках.

"Думаю, на полі всі повинні показати максимум можливостей. На жаль, напередодні не обійшлося без неприємного казусу - отруєння. Збірною керують мудрі люди, які, впевнений, розставлять все по своїх місцях", - підсумував він.