Українська правда

Тисячі шведів ідуть на "Олімпійський"

Сергей Шемшученко — 11 червня 2012, 20:22

Шведські вболівальники йдуть пішою ходою до НСК "Олімпійський", де за кілька годин розпочнеться запекле протистояння збірних України та Швеції.

Розфарбовані у кольори команди, емоційні та веселі вболівальники о 19.00 рушили з площі Лесі Українки вулицями Кутузова, Московська, Кловським узвозом, вулицями Мечникова, Басейна та Еспланадна.

"Для нас це давня традиція - збиратися на площі і влаштовувати вечірку перед футбольним матчем. Ми святкуємо, танцюємо, співаємо та випиваємо. Ми радо запрошуємо всіх до нашої ходи, ми неодноразово зустрічалися із українськими уболівальниками і вважаємо їх дуже приємними, щирими та дружніми", - розказує Ула Хьорстед, один із організаторів маршу.

Як зазначив Ула, вболівальники збірної Швеції задоволені тим, як їх приймають на українській землі, і він переконаний, що свято футболу ніщо не зможе зіпсувати.

"Ми живемо в Сampus olympic sports centre. Ми приїхали лише вчора і ще не встигли покуштувати українських страв, проте чули багато схвальних відгуків про ваш овочевий суп, борщ. Ми обов`язково спробуємо його на смак! Ми вже поспілкувалися з українцями, вони дуже милі, проте, майже зовсім не говорять англійською. От ми з української вже вивчили слово "так". Доречи, шведське "так" в перекладі означає "дякую". Ми вважаємо, що Швеція переможе. Покладаємо на це великі надії!", - сказав швед Хенрік.

Його співвітчизниця Керлі каже: "Хоча я і дівчина, я обожнюю спорт! Футбол мене дуже приваблює. Це спорт, який викликає у душі масу емоцій. Звісно, я вболіватиму за свою команду сьогодні. А ще мені подобається німецька збірна, вважаю її дуже сильною", - цитує її ukraine2012.gov.ua.