Українська правда

Ходжсон: З Україною Руні гратиме нападника

Сергей Шемшученко — 16 червня 2012, 07:22

Навіть після перемоги у грі з Швецією збірна Англії змінить склад, що здобув перемогу - фігурами калібру Вейна Руні не можна розкидатися.

Про це після гри заявив головний тренер збірної Англії Рой Ходжсон, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

"Поки емоція тільки одна - ми добре зробили свою справу. На такому рівні матчі завжди виходять наполегливими. Тому коли звучить фінальний свисток, і ваша команда набрала три очки - завжди відчуваєш полегшення", - почав він.

"Я вважаю, що ми заслужили цю перемогу, оскільки довго контролювали хід зустрічі. Разом із тим, ведучи з різницею в один м'яч, завжди побоюєшся, що на останній хвилині щось може статися. Хтось може послизнутися, рефері може припуститись помилки, м'яч зрикошетити від когось. Коли нічого такого не відбувається, теж відчуваєш полегшення", - зізнався Рой.

"Я дуже радий, що будь-який позитивний результат останнього матчу виведе нас у плей-офф. Якщо так і відбудеться, я буду більш ніж задоволений - все-таки, у нас була складна група. Дуже важливо не зіграти нижче того рівня, який є у збірної з тих пір, як я їй керую. Можливо, присутність Вейна Руні зніме напругу з інших футболістів", - переконаний він.

Ходжсон вже зараз розповів про тактичну роль Руні в останній грі.

"Вейн гратиме на своїй звичній позиції нападника, який періодично може опускатися вглиб. Як у першій грі це робив Ешлі Янг, як сьогодні це робив Ібрагімовіч. Думаю, що з поверненням Руні Ешлі відправиться на фланг", - натякнув він.

"Руні відмінно виглядав на тренуваннях. У наступному матчі з України, де нам потрібно буде добитися результату, знадобиться якість, і Вейн саме той гравець, який може внести перелом у гру", - додав Ходжсон.