Українська правда

Євро-2012. Група B. Німеччина відправляє Данію додому

Сергей Шемшученко — 17 червня 2012, 23:37

Збірна Німеччини залишається єдиною командою, яка виграла всі свої матчі у фінальній частині Євро-2012. І не дивно, що саме підопічних Йоахіма Льова називають наразі чи не найвірогіднішим тріумфатором турніру. От і поєдинок проти Данії німці провели досить впевнено - на своєму рівні.

З перших хвилин футболісти у біло-чорній формі заволоділи ініціативою, притиснувши суперників до їхніх воріт. Спочатку сейв у свій актив записав Андерсен, який неймовірним чином відбив удар Мюллера з кількох метрів. Проте вже через десять хвилин був безсилим і воротар. Це Подольскі відгукнувся на простріл Мюллера та розстріляв сітку.

Однак вели у рахунку німці недовго. Вже через п'ять хвилин вони програли верхову дуель під час подачі кутового, і Крон-Делі нічого не залишалося, як переправити м'яч під поперечку над руками Нойєра. Більше небезпечних моментів біля володінь Мануеля помітно не було. Окрім того епізоду, коли Я. Поульсен завдав потужного удару на початку другого тайму - м'яч навіть стійку облизнув.

Друга половина гри взагалі пройшла у середньому темпі. Інколи складалося враження, що Данію влаштовує нічия. І це при тому, що у паралельному матчі між Португалією та Нідерландами трималася нічия. Німеччину то такий перебіг цілком влаштовував.

А найцікавіше сталося у завершальні 15 хвилин. Спочатку прийшла звістка, що португальці вийшли вперед. Мортен Ольсен, розуміючи, що тепер точно потрібен гол, зробив заміну, випустивши К. Поульсена. Але чи то команда не перебудувалася, чи то ще щось, однак підсумок такий - провал у центрі захисту, і Бендер вивів уперед Німеччину.

Данія, загалом, навіть не пручался в останні десять хвилин, тому Німеччина спокійно довела гру до перемоги та першого місця у грі. Тепер на них очікує дуель з Грецією. А Банда Ольсена, показавши зуби, все ж залишає Євро-2012 після групового етапу.