Українська правда

Лісткевич: "Донбас Арена" склала надприродній іспит"

Сергей Шемшученко — 17 червня 2012, 00:08

Газон стадіону Євро-2012 у Донецьку, як і організатори матчу Україна - Франція, на "відмінно" склав іспит, який поставила йому сама природа, стихія.

Про це заявив колишній керівник федерації футболу Польщі і польський представник УЄФА Міхал Лісткевич.

Потужна злива, гроза з громом і блискавками, що не вщухала майже годину, шторм, змусив голландського суддю Бьорна Кейперса зупинити гру вже на п'ятій хвилині зустрічі.

Як наголосив Лісткевич у коментарі Польській агенції преси, це неймовірно, але після годинної зливи газон "Донбас Арени" швидко відновився, завдяки чому вдалося продовжити матч.

"Це перший подібний випадок в історії чемпіонатів Європи. У таких екстремальних умовах, які переважали у Донецьку, долю матчу вирішує суддя, консультуючись з експертами і спостерігачами УЄФА. Якщо сильний дощ падав би далі, потрібно було б перенести зустріч на наступний день, але тут виникає питання, коли починати гру. УЄФА завжди на цей випадок має варіант "В", - зазначив експерт.

На його думку, як довела гра, стан газону - чудовий, як і система догляду за ним.

"Газон фактично склад іспит, продемонструвавши, що грозові води можуть швидко стекти, системи добре регулюються навіть за надзвичайних обставин, щоб трав’яне покриття швидко підготувати для футбольної гри", - додав він, пише ІЦ "Україна-2012".