Українська правда

Огляд зарубіжної преси: Кріштіану знайшов свої забиваючі бутси у Харкові

Сергей Шемшученко — 18 червня 2012, 13:26

Закінчився неймовірно видовищний третій тур у Групі B на Євро-2012. Результати матчів були доволі передбачуваними, зважаючи на теперішню форму нідерландців та хід, який набрали німецькі хлопці. А що ж пише зарубіжна преса з цього приводу?

TheTelegraph: Німеччина зараз у такій формі, про яку Англія може тільки мріяти

Британське видання після матчу між збірними Німеччини і Данії не скупилося на компліменти для бундестіму: "Збірна Німеччини, обігравши Данію з рахунком 2:1, показала стовідсотковий результат у групі В на Євро-2012. Схоже, що німецька команда збирається здобути четвертий чемпіонський титул. Ми завжди неохоче захоплювалися її ефективністю і визнаємо, що вона є такою, якою всі ми хотіли б бачити команду Англії. Сильна, могутня і завжди виконує великий обсяг роботи, в змозі стримувати технічні команди, розбивати їх. Німеччина зараз у такій формі, про яку Англія може тільки мріяти".

Описуючи хід матчу, видання пише, що Німеччина стартувала активніше, змушуючи Андресена, Аггера і компанію трудитися в поті чола, і таки домоглася свого, коли Лукас Подольскі розстріляв ворота Андерсена. Але після успіху взяти гру під свій контроль німцям не вдалося і Крон-Делі зрівняв рахунок. "Швидкості, які не були фантастичними, але пристойними, у другому таймі спали. Відчувалося напруження, тому, що після другого голу Португалії в паралельному матчі, лише один гол Данії викидав Німеччину геть з турніру. Гол забили, але у ворота данців, і Німеччина залишилася на першому місці", - закінчує думку The Telegraph.

The Guardian: Євро-2012: Португалія і Кріштіану Роналду відправляють Голландію додому

"Після того, як всі говорили, що складна арифметика може вирішити ситуацію у цій групі, все насправді склалося просто. Німеччина і Португалія пройшли в 1/4. У голландців з’явилася надія у формі раннього голу Рафаеля ван дер Ваарта, але Кріштіану Роналду спершу зрівняв рахунок, а потім забив і переможний гол у другій половині матчу. Цей м’яч відправив його збірну в чвертьфінальну зустріч з Чеською Республікою", - пише The Guardian.

Поміж іншим, видання торкнулося теми ротації в складі "помаранчевих": Берт ван Марвійк, який не любив змінювати напрацьовані схеми, був змушений під тиском преси і шквалу критики зі сторони вболівальників випустити на поле Ван дер Ваарта та Хунтелаара.

Загалом, оцінюючи гру команд, британське видання говорить, що в голландців намітилася справжня революція, розпочинаючи з тренера, закінчуючи зміною півскладу. Адже по самій грі Нідерланди програли португальцям, яких The Guardian розхвалює.

Закінчуючи статтю, автор говорить, що в найближчі дні ми почуємо про голландську збірну багато цікавого.

Yahoo!Sports: Пізній гол Бендера оформлює перемогу Німеччини

Американське видання теж проявило цікавість до подій, які відбуваються у Європі: "Німецький захисник Ларс Бендер забив важливий гол наприкінці матчу, який дозволив його команді довести справу до логічного завершення. Перемога Німеччини над Данією в неділю з рахунком 2-1 забезпечила їй перше місце в групі В Євро-2012. На німців, які виглядали впевнено протягом всіх матчів і здобули дев'ять очок в груповому етапі, в 1/4 чекатиме Греція, друга команда групи А".

Yahoo!Sports зосереджує свою увагу на героях матчу: Лукасі Подольські та Ларсі Бендері. На думку видання, обидва гравці зуміли проявити себе в необхідний час, що від них і чекали. По-перше, для Лукаса цей матч став 100 в кар’єрі за збірну, тому гол на ювілей був в самий раз. В той же час Ларс, який до цього два матчі сидів у запасі, мав змогу якісно проявити себе і закріпитися в основі. Забитий гол йому в цьому точно не заважатиме.

Наприкінці автор, Девід Люнггрен, наводить цікавий факт: гравець матчу Подольські, якому всього 27 років, став наймолодшим футболістом Європи, який зіграв 100 матчів за свою збірну.

BBC: Дубль Роналдо вибиває Нідерланди

Британська служба новин в статті визнає, що розклад сил у Групі В перед вирішальним третім туром відповідав її статусу "групи смерті" - всі команди, включаючи голландців, які не набрали в двох матчах не єдиного очка, мали теоретичні шанси пройти в наступний раунд. Не новиною для видання стало те, що, незважаючи на вкрай непереконливу статистику в очних зустрічах з португальцями, Голландія, вийшла на арену "Металіст" в Харкові з двома номінальними форвардами (до ван Персі примкнув Хунтелаар), адже турнірне становище цього вимагало. Португальці грали без змін.

Головною рисою матчу, яку виділило BBC, була відсутність балансу між обороною і нападом. Особливо це стосувалося підопічних ван Мервейка, які часто дуже захоплювалися атакою і дозволяли суперникові раз за разом пробиратися до своїх воріт. Як пише автор, це зовсім не нагадувало надійність Нідерландів два роки тому на Кубку світу в ПАР. До того ж, вже на 60 хвилину перевага Португалії було безперечною: Роналду і Ко раз за разом розривали оборонну лінію команди Нідерландів, що вилилося у другий гол нападника "Реала".

Sport.ru: Данія - Німеччина. Кінець казки про Датське Королівство

"Перемігши у першому турі Голландію, а потім досить героїчно програвши португальцям, збірна Данії, по-перше, отримала велику кількість нових шанувальників, а, по-друге, дуже близько підібралася до можливості виходу в наступний раунд боротьби за титул Чемпіона Європи. З одного боку - все залежало від самих датчан: обігравши німців, вихід був забезпечений. Але "обігравати німців" – таке ж саме завдання, як і перемогти корупцію в Росії: теоретично можна, а на практиці спробуй здійсни", - так нестандартно розпочинає свою статтю Пучков Павло зі Sport.ru.

Автор висловлює думку, що Йоахім Льов, проявивши повагу до суперника, вирішив не ризикувати і виставив основний склад, адже з датчанами краще не жартувати.

"В цілому гра знову скотилася до того рівня застиглого желе, який підтримувався командами більшу частину хвилин. Німці чудово сушили футбол суперника, не дозволяючи йому діставатися до м'яча…. В результаті правило про вічну перемогу Бундестіму спрацювало і сьогодні, вивівши підопічних Йоахіма Льова в чвертьфінал, де їх вже чекає команда Греції. А Данія їде додому під оплески не тільки своїх, а й багатьох інших уболівальників", - підсумовує Пучков.

The Sun: Кріштіану знайшов свої забиваючі бутси у Харкові

"Зірка мадридського "Реалу" забив обидва м’ячі португальської команди, а ще двічі потрапив у штангу в матчі проти голландської збірної, яку Португалія виграла. Але першими рахунок відкрили "помаранчеві": на 11 хвилині забив Рафаель Ван дер Ваарт", - пише The Sun.

"Після порції насмішок від фанатів збірної Данії та співів "Мессі, Мессі" у останній грі, Роналду склав повноваження кращого гравця у світі, адже він перестав показувати неперервний результат. Саме тому йому було надзвичайно важливо відзначитися у цьому матчі", - зазначає видання.

Як вважає англійський таблоїд: "Перестановки у складі від Берта Ван Марвійка дали свій результат на початку матчу, коли забив Ван дер Ваарт, проте для результату необхідна гра всієї команди. Голландці цього не показали.
І в той час як Голландія летить додому, програвши всі три свої гри в "групі смерті", підопічні Паулу Бенту мають чудові шанси проти Чеської Республіки в одній четвертій фіналу".

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!