Українська правда

Гонтюк і Блошенко здобули путівки на Олімпіаду, Бондаренко взяв золото Кубку Європи

Сергей Шемшученко — 18 червня 2012, 12:21

Українські дзюдоїсти здобули три нагороди на Кубку Європи у словенському Цельє, який став контрольним стартом перед Олімпійськими іграми у Лондоні.

Також турнір визначив ще двох членів української олімпійської команди - у вазі 90 кг у столицю Великобританії відправиться на свої треті Олімпійські ігри Роман Гонтюк, а у вазі 100 кг - Артем Блошенко, пише сайт Федерації дзюдо України.

Претенденти у ваговій категорії 90 кг Роман Гонтюк, Вадим Синявський і Валентин Греков розібралися між собою ще у суботу. Триразовий чемпіон Європи Валентин Греков і переможець і призер Кубків світу та турнірів Гран-прі Вадим Синявський припинили боротьбу у третій сутичці.

Гонтюк завершив турнір на п'ятому місці. Роман впевнено почав змагання, здобувши чотири чистих перемоги поспіль і потрапивши до півфіналу. Там українець поступився у "golden score" росіянину Магомеду Магомедову.

Представники ваги 100 кг боролися у неділю. Харків'янину В'ячеславу Денисову не вдалося здобути жодної перемоги. А ось Артем Блошенко впевнено дістався до фіналу і став володарем золота, а з ним і місця в олімпійській збірній Україні. У фіналі донецький дзюдоїст "іппоном" виграв у голландця Ремко ван ден Брінка.

Представники вагових категорій 60 і 66 кг чемпіон світу та Європи Георгій Зантарая та багаторазовий переможець і призер Кубків світу, турнірів Гран-прі Сергій Дребот боролися у більш важких - 66 і 73 кг відповідно. Обидва провели на турнірі по п'ять сутичок, завершивши змагання на сьомому місці.

На п'єдестал пошани піднялися багаторазовий переможець і призер Кубків світу та Гран-прі Артем Василенко у вазі 81 кг, а у вазі +100 кг багаторазовий переможець і призер Кубків світу та Grand Slam Станіслав Бондаренко. Харків'янин став бронзовим призером, а запорізький дзюдоїст виграв золото.