Українська правда

Англійська федерація поскаржиться на ВВС за неправдиві матеріали про Україну

Сергей Шемшученко — 24 червня 2012, 11:49

Англійська футбольна Асоціація (FA) готує офіційну письмову скаргу на телеканал ВВС, який напередодні старту чемпіонату Європи з футболу 2012 року розвернув кампанію, направлену на дискримінацію країн-господарок турніру.

У травні у програмі ВВС Panorama було продемонстровано фільм, у якому йшлося про проблеми расизму та футбольного хуліганства на стадіонах України та Польщі.

А колишній гравець збірної Сол Кемпбелл радив англійцям уникнути поїздки до двох східноєвропейських країн.

З рештою, англійські фани, щоб прибули підтримати свою національну команду до Києва та Донецька, де переконалися у 100% неправдивості матеріалів телевізійників, інформує британське видання Daily Mail.

Напередодні матчу третього туру у квартеті D Україна - Англія прихильники команди Роя Ходжсон провели в Донецьку акцію протесту, у якій висміяли висловлювання Кемпбелла. Головною фішкою акції став марш із труною, на якій було написано "Кемпбелл, ти не правий!".

Уболівальники з Англії неодноразово підкреслювали, що жодного разу не стикалися з проблемами, на яких було зроблено акцент у фільмі ВВС.

Керівництво FA переконане, що своїми непрофесійними діями англійські телевізійники позбавили національну команду значної частини підтримки вболівальників на матчах Євро-2012 в Україні, пише ІЦ "Україна-2012".