Українська правда

Жіноча збірна Україна посіла сьоме місце на чемпіонаті Європи

Сергей Шемшученко — 2 липня 2012, 16:33

У Москві відбувся 2-ий етап жіночого чемпіонату Європи з регбі-7, де збірна Україна зіграла гідно і в підсумку посіла 7-е місце.

Про досягнення наших дівчат повідомляє офіційний сайт Федерації регбі України.

16 збірних на груповому етапі були розділені на 4 групи. Наша національна команда потрапила до квартету "В" разом зі збірними Іспанії, Швеції та Шотландії.

У першому матчі на турнірі українки здобули переконливу перемогу над шотландками з рахунком 24:0. Потім підопічні Владислава Сторчака взяли вгору над Швецією 24:5, але в третій грі групового етапу наші дівчата поступилися Іспанії 36:5 і як наслідок вийшли з квартету з 2-го місця.

У чвертьфіналі "жовто-синім" протистояли англійки, які виявилися не під силу Україну і в підсумку наші дівчата поступилися 21:5. Після двох поразок поспіль українки відновитися не зуміли і півфінальний матч за "Плейт" також програли, причому в суху 17:0. Кривдниками наших дівчат стала дебютант вищого дивізіону - Ірландія.

Але все ж підопічні Сторчака реабілітувалися і в матчі за 7-е місце обіграли Німеччину 22:0. У підсумку Україна, як і на 1-му етапі в Нідерландах займає 7-у позицію.

А тріумфаторами турніру, стали англійки, які у фіналі обіграли Іспанію 27:7. Нагадаємо, що Англія перемогла і в 1-му турі і тоді теж у вирішальному протистоянні "Ред Розес" взяли гору над іспанками.

Відзначимо, що в підсумковій турнірній таблиці збірна України посіла 7-е місце.