Українська правда

Колесніков: Україна заробила на Євро 1 млрд дол, а витратила - 5 млрд

Сергей Шемшученко — 4 липня 2012, 10:27

Під час Євро-2012 Україна відвідали майже 2 млн людей, а інвестиції в країну склали близько 5 млрд дол.

Про це в коментарі італійському виданню il Sole 24 ore сказав відповідальний за єврочемпіонат віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Згідно з нашими попередніми підрахунками країну відвідало 1800000 чоловік. Враховуючи середню вартість перебування в 400 доларів на людину, плюс інші різні доходи, на даний момент можна сказати, що захід повернуло витрати в розмірі 1 млрд дол.", - розповів чиновник.

Також Колесников зазначив, що на підготовку до Євро-2012 Україні витратила 5 млрд дол.

"Загальна вартість витрат склала близько 5 мільярдів доларів. Найбільша кількість коштів пішло на будівництво доріг", - сказав він.

"Від 800 до 850 мільйонів доларів були спрямовані на зведення стадіонів: два відбудовані з нуля, у Львові і в Харкові. Реконструкція стадіону в Києві зажадала найбільших витрат", - зізнався він.

"Ми побудували 4 аеропорти міжнародного стандарту всього за 18 місяців. В Києві ми добудували злітно-посадкову смугу і новий термінал. 50 млн євро були спрямовані на поточні витрати, серед яких - перекладачі, підбір і підготовка обслуговуючого персоналу", - цитує Колесникова unn.com.ua.