Українська правда

CNN: Успішний ЧЄ – платформа для подальшої промоції України

Сергей Шемшученко — 4 липня 2012, 14:33

Успішне проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року є чудовим шансом для подальшої промоції України по всьому світу.

В цьому переконані журналісти авторитетного американського телеканалу CNN, який запустив цикл передач про нашу країну під назвою "Eye on Ukraine".

Як нагадує американський телеканал, напередодні турніру було чимало розмов про проблеми расизму в Україну, футбольних хуліганів та інші негативні моменти. Втім, чемпіонат запам’ятався саме святковою та гостинною атмосферою, яку створили прості українці.

"З початком турніру усі розмови про расизм та футбольних хуліганів скінчилися. Люди, які долучилися до футбольного свята, обговорювали власне гру. Це величезний успіх для України і чудова платформа для подальшої промоції по всьому світу", – підкреслив репортер CNN Макс Фостер, який відвідав Україну під час Євро-2012.

Він додав, що футбольні вболівальники пишаються тим, що стали частиною грандіозної події.

"По завершенні турніру усі відзначають те, що він пройшов дуже добре, усі діляться позитивними враженнями від чемпіонату. Усі щасливі тим, що мали можливість побувати в Україні під час такої грандіозної події", – додав журналіст.

Він резюмував, що фінальний матч між Іспанією та Італією став яскравим завершенням історичного футбольного чемпіонату, пише ukraine2012.gov.ua.