Українська правда

Під час Євро Польщу відвідало найбільше українських фанів

Сергей Шемшученко — 4 липня 2012, 17:44

Українці становили найбільшу групу уболівальників під час Євро-2012 в Польщі: їх приїхало близько 40 тис.

Про це повідомляє МВС Польщі.

"Найбільшу групу вболівальників становили громадяни України (близько 40 тис.), Росії (близько 30 тис.), Німеччини (15 тис.), Ірландії (14 тис.), Чехії (10 тис.) й Іспанії (6 тис.). Більше, ніж у звичайний період, приїхало до Польщі громадян Швеції, Литви, Італії та Португалії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час Євро-2012 польський кордон перетнули 2,5 млн осіб, з яких - мільйон на польсько-українському кордоні та по 600 тис. - на кордоні з Білоруссю і в польських аеропортах.

Повідомляється, що в червні цього року до Польщі приїхало на 25% більше іноземців, ніж за аналогічний період 2011 року: щодня до країни прибувало на 7 тис. іноземців більше, ніж у травні.

У зв'язку з відновленням контролю під час турніру на внутрішніх кордонах ЄС, польські прикордонники вибірково перевірили 29 тис. осіб. В результаті цього затримано 14 осіб: вісім за порушення правил перетину кордону, а двох - за наявність наркотиків. Крім цього, не пропустили до Польщі ще 22 особи через відсутність у них необхідних документів, пише ukrinform.ua.