Українська правда

Відбулося відкриття Олімпіади-2012

Сергей Шемшученко — 28 липня 2012, 02:42

У Лондоні, 27 липня 2012 року, було проведено церемонію відкриття 30-х Літніх Олімпійських ігор.

Під час церемонії глядачі побачили сцени, що символізували розвиток британської промисловості та культури. У відкритті взяли участь такі знаменитості як Джоан Роулінг, Ровен Аткінсон, Деніел Крейг, Девід Бекхем, Пол Маккартні і, звісно, королева Єлизавета ІІ.

Президент МОК Жак Рогге у привітній промові відзначив, що ці Ігри стали першими, в котрих у складі делегацій усіх країн є жінки. Запалили вогонь одразу сім британських спортсменів-юніорів, відібраних видатними спортсменами минулого.

Серед делегацій 204 держав, що візьмуть участь у Олімпіаді, йшли і представники України, котрі опинилися між делегаціями Уганди та Сполучених Штатів Америки.

Прапороносець дзюдоїст Роман Гонтюк йшов у козацькій шапці, котру, вочевидь позичив у боксерів і привітно тричі підняв у повітря древко. Загалом наші спортсмени перебували у хорошому гуморі, хоч їм і довелося досить довго чекати свого виходу.

На стадіоні був присутній голова уряду Микола Азаров, котрий привітно помахав рукою олімпійцям. Зазначимо, що одразу після цього показали голову НОК України Сергія Бубку, який показував на когось пальцем спортсменам, що йшли поруч із ним.

Нагадаємо, що нашу країну на Іграх представлятимуть 245 олімпійців, що змагатимуться у 28 видах спорту.