Українська правда

Українці скаржаться, що у Лондоні не було свого судді в гімнастиці

Сергей Шемшученко — 16 серпня 2012, 15:38

Суддею на Олімпійські ігри від України викликали головного тренера Олімпійської збірної зі спортивної гімнастики Юлія Куксенкова.

Але, оскільки він як головний тренер був з командою, тому команда відмовилась від українського представника у суддівстві.

Про це на прес-конференції в медіа-холі УНН повідомив спортсмен Олімпійської збірної із спортивної гімнастики Віталій Наконечний.

"З приводу суддівства, мінус був у тому, що від України не було судді на Олімпійських іграх. Це зіграло велику роль, тому що якщо б був наш суддя, судили б по-іншому", – зазначив спортсмен.

"Наших" взагалі мало в техкомах, і це взагалі велика проблема українського спорту. Це недогляд федерацій, це величезна лобістская робота поза залом. Зараз ми її почали вести для того, щоб "наші" в техкоме, в суддівській колегії", – додав перший заступник голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко.

Наконечний зауважив, що суддя від України не приїхав з тієї причини, що суддею викликали головного тренера Олімпійської збірної зі спортивної гімнастики Миколи Куксенкова.

"Але він як головний тренер повинен бути з командою, тому дали відмову. Яка країна йде на змагання з головним тренером", – повідомив він, пише УНН.