Українська правда

Українська збірна у Лондоні продемонструвала солідарність з Марією Помазан, яку позбавили "золота"

Сергей Шемшученко — 6 вересня 2012, 12:08

Українська збірна на Паралімпіаді у Лондоні продемонструвала солідарність з Марією Помазан, яку суддівським рішенням позбавили вже завойованої та врученої золотої медалі за метання диска.

У середу, 5 вересня, коли українська спортсменка мала передати нагороду представникам Паралімпійського комітету, які спеціально для цього прибули у Паралімпійське селище, у гуртожитку зібралася практично вся збірна України, за винятком спортсменів, задіяних у змаганнях, щоб підтримати подругу.

Марія вийшла на майданчик перед гуртожитком з двома золотими медалями на грудях і запропонувала функціонерам самим зняти одну з них. "Я цю медаль не одягала, і знімати її я не буду", - сказала чемпіонка крізь сльози. У такій ситуації олімпійські функціонери вирішили не нагнітати ситуацію і пішли ні з чим.

Раніше, у понеділок Марія Помазан не з'явилася на призначену церемонію нагородження, де їй повинні були вручити срібну медаль Паралімпіади замість золотої, яку їй дали через технічну помилку у системі підрахунку. Ситуація продовжує розвиватися.

5 вересня президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич, який боровся за медаль усі ці дні, вирішив звернутися за справедливістю в останню інстанцію: написав відкритого листа президенту Міжнародного паралімпійського комітету Філіпу Кравену.

За останньою інформацією, у своїй відповіді Кравен сказав, що йому дуже прикро, що так все сталося. Разом з тим президент Міжнародного паралімпійського комітету послався на пункти регламенту, які дозволяють відбирання медалі, а також висловив жаль, що українська спортсменка не прийшла на перенагородження і не здала медаль за встановленою процедурою, пише ukrinform.ua.