Українська правда

Кабмін підтримав подачу заявки України на Олімпіаду-2022

Сергей Шемшученко — 11 вересня 2012, 14:18

Уряд підтримав національний проект "Олімпійська надія-2022", що передбачає створення спортивно-туристичної інфраструктури. Відповідне розпорядження Кабінет міністрів прийняв 10 вересня 2012 року. Кабмін затвердив попереднє техніко-економічне обгрунтування нацпроекту, подане Державним агентством з інвестицій й управління національними проектами.

Нацпроект передбачає здійснення заходів, необхідних, щоб в 2014 році подати в Міжнародний олімпійський комітет заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 роки, пише НБН.

Зокрема, це будівництво в 2012-2021 роках спортивної інфраструктури, у тому числі гірськолижного комплексу "Боржава" на Львівщині. Також зведення об'єктів транспортної інфраструктури, у тому числі аеропортів, автомобільних доріг і об'єктів залізниць.

Фінансування нацпроекту здійснюватиметься як за рахунок коштів приватних інвесторів, так і з державного і місцевих бюджетів.

Згідно з розпорядженням Уряду в місячний термін на розгляд Кабінету міністрів мають бути представлені пропозиції за визначенням центрального органу виконавчої влади, в компетенцію якого входитимуть питання координації діяльності з підготовки і супроводу заявки в Міжнародний олімпійський комітет про отримання права на проведення в Україні в 2022 році зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор, а також здійснення заходів з підготовки інфраструктури, необхідної для проведення змагань.