Українська правда

"Соколу" зараховано технічну перемогу над харківським клубом ТЕХ-А-С

Сергей Шемшученко — 16 вересня 2012, 12:40


Контрольно-дисциплінарна комісія (КДК) Федерації регбі України оголосила остаточний вердикт, щодо матчу Суперліги з регбі між львівським "Соколом" та харківським клубом ТЕХ-А-С, який не було зіграно до кінця минулої суботи,

Нагадаємо, що на 52-ій хвилині гри, за рахунку 16:3 на користь львів’ян, матч був зупинений через неспортивну поведінку гравця команди ТЕХ-А-С. Олександр Зяблов відмовився залишати поле після видалення.

Переглянувши всі прецеденти, що виникли в матчі на відеозаписі, КДК, як інформує rugby.org.ua, винесла наступні рішення:

1.Зарахувати харківському клубу ТЕХ-А-С технічну поразку з рахунком 30:0, а також зняти з команди 2 турнірних очки. При цьому нарахувати "Соколу" 5 очок за перемогу.

2. Дискваліфікувати гравця клубу ТЕХ-А-С Зяблова Олександра до кінця сезону 2012 року, а також на сезон 2013 року умовно. Причина – відмова покинути поле після отримання білої картки, пред’явленої йому головним арбітром зустрічі.

3. Дискваліфікувати гравця "Сокола" Грищенко Мартина на дві гри через видалення з поля за неспортивну поведінку.

Таким чином, виходячи з рішення КДК про присудження перемоги "Соколу", львівська команда тепер має в своєму активі 10 очок і піднялася на третє місце в турнірній таблиці. У харків’ян після зняття двох пунктів, залишилося 6 очок і вони опустилися на п’яту позицію.