Українська правда

Тимощук: Команда у нас молода, шанси ще є, будемо боротися

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2012, 08:45

Щоб вигравати у таких збірних, як Молдавія і Чорногорія, треба забивати голи, Україні цього не вдалося, тому результат останніх ігор збірної можна назвати логічним.

Про це після гри заявив капітан команди Анатолій Тимощук, котрий закликав вболівальників вірити у гравців збірної, котрі ще можуть все виправити.

"Гра складалася на нашу користь, в тому плані, що ми володіли ініціативою фактично весь матч. Але відмовок бути не може, оскільки програли і результат на табло не на нашу користь. Програли команді, яка, по суті, створила один момент. Звичайно, коли володієш такою ініціативою, треба свою перевагу втілювати в голи. На жаль, так вийшло, і маємо в підсумку невтішний результат", - почав він.

"Чи пропущений гол надломив команду? У другому таймі ми теж контролювали гру, атакували. Чорногорія зосередилася на обороні і грі на контратаках. Ми пішли вперед, з'явилися вільні зони. А потім заробили цей пенальті. В іншому ніякої напруги біля наших воріт не було", - вважає капітан.

"Звичайно, зараз ситуація така, що після трьох ігор у нас два очки, але поки є навіть теоретичні шанси, руки не можна опускати, будемо продовжувати боротися до кінця. Вірю, що у нас є сили вийти з цієї ситуації, оскільки у нас молода команда, якій варто продовжувати грати в такий же футбол, тільки треба поліпшити реалізацію своїх моментів. Я думаю, що буде потім і результат", - переконаний Тимощук.

Він визнав, що було трохи незвично дві гри поспіль грати першим номером і в Англії було трохи простіше, бо там гравці використовували зони, які їм давали британці.

"У грі з Молдовою вже треба було просто реалізовувати свою перевагу. Нам не вистачає одного - забитих голів. У таких іграх хоча б один гол, але треба забивати. І тоді команда суперника буде розкриватися і вже грати по-іншому", - припустив Анатолій.

"У нас багато хороших гравців в команді. Коли зіграли внічию в Англії, такі питання не піднімалися. А як тільки втратили очки, виникають такі розмови. З такими суперниками, як Молдавія і Чорногорія, один гравець нічого не вирішить. Тут потрібні командні дії, щоб розкривати оборону суперника. Ось над цим і треба працювати", - відповів він на питання про відсутність плеймейкера.

"Суперник всією командою оборонявся, важко було розкрити такий захист. Ми, напевно, не звикли грати в такому ключі, оскільки у збірної України швидкісні футболісти, які звикли більше грати на контратаках. А в цьому матчі вийшло навпаки. Всі хотіли виграти, в роздягальні у нас після матчу не було конфліктів, все попрощалися один з одним і побажали удачі в клубах", - продовжив Тимощук.

Він повідомив, що тренерський штаб не прощався із збірною якось особливо, тренери сказали, що не потрібно вішати руки, треба боротися далі і намагатися вийти з будь-якої ситуації.

"Нічого для нашої збірної ще не втрачено. Але хочеться подякувати вболівальникам, які прийшли на стадіон підтримати команду. Атмосфера була хорошою, і ми сподіваємося, що в наступних іграх збірна таки виграє, щоб порадувати наших шанувальників. У будь-якій невдачі можна шукати причини, але зараз не варто цього робити. Краще проаналізувати подію, і зробити так, щоб в майбутньому не повторювалося", - відповів він на питання про відсутність Блохіна та її вплив на команду.

"Чи збірна може вирішити поставлене завдання? Завжди вірю, будь це збірна або клуб, за який виступаю. Поки є навіть теоретичні шанси, треба в них вірити", - цитує Тимощука terrikon.com.