Українська правда

Леоненко: "У збірну не підуть Луческу і Маркевич. З легіонерами працювати простіше"

Сергей Шемшученко — 17 жовтня 2012, 16:18

Колишній головний тренер збірної України Олег Блохін надто підняв планку, привчив уболівальників до перемог, змусив думати, що ми кращі за інших.

Про це заявив екс-гравець київського "Динамо", а нині експерт Віктор Леоненко.

"Після 1:1 у Лондоні ми, звичайно ж, чекали від матчів з Молдовою та Чорногорією більшого, ніж одного турнірного очка після двох зустрічей. Хоча, 0:0 з молдаванами я б не розцінював, як якийсь національний сором - просто не пощастило, м'яч не йшов у ворота", - написав він.

"Інша історія - домашня поразка від чорногорців. Проблема мені бачиться досить банальна: Олег Блохін надто підняв планку, привчив нас до перемог, змусив думати, що ми краще, ніж є - сильніші і Польщі, і Чорногорії", - додав експерт.

За словами Леоненка, на ділі ж Чорногорія Україну переграла, зігравши "за таблицями": грали на нічию - заробили перемогу.

"До того ж, Андрій Баль помилився зі складом. Коли команда програє - завжди можна говорити про кадрові помилки. Розчарували Михалик і Тимощук. Ніяк зіграв в атаці Селезньов. Незрозуміло, чому тренерський штаб його не зняв", - зауваживі він.

На думку Леоненка, українська збірна нічим не сильніша чорногорців, а той факт, що українці, переважно, заробляють більше, ніж гравці Чорногорії, на полі нічого не означає.

"Я далекий від оптимізму та не чекаю від збірної України якихось чудес. Навіть не думаю про те, чи вийдемо ми на Чемпіонат світу. Сьогодні важливіше - побудувати команду, яку потрібно ще ліпити і ліпити. Хотілося б, щоб тренера збірної призначили якнайшвидше", - пояснив він.

"У збірну не підуть наставники українських клубів, ні Мірча Луческу, ні Мирон Маркевич. Адже працювати з легіонерами набагато приємніше і простіше, тому змінити клуб на збірну ніхто з них не погодиться", - цитує його "Наш век".