Українська правда

Найкращий український гімнаст Микола Куксенков буде виступати за Росію?

Сергей Шемшученко — 12 листопада 2012, 10:30

Перший номер чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики Микола Куксенков прийняв рішення виступати за національну команду Росії.

Про це повідомила державний тренер російської збірної Валентина Родіоненко.

Куксенков на Олімпійських іграх в Лондоні зупинився за крок від медалі в абсолютній першості. Також він успішно виступив у командному багатоборстві, в якому українці посіли четверте місце.

Російська команда показала 6-й результат. Єдиним представником чоловічої збірної Росії з гімнастики, якому вдалося завоювати олімпійські нагороди, став Денис Аблязін, який став 2-м в опорному стрибку і 3-м у фіналі вільних вправ.

"У Миколи коріння - з Владіміра. Тут у нього багато родичів. Місяць тому він приїжджав до нас і сказав, що хоче переїхати до Росії. Зараз це питання у стадії вирішення", - сказала у телефонній розмові Родіоненко.

На думку тренера, питання зі зміною громадянства Куксенкова має вирішитися в найближчі два місяці.

"Оскільки він член національної збірної України, ми йому сказали, щоб він узяв відповідне відкріплення від федерації та олімпійського комітету. Інших проблем бути не повинно, ми його із задоволенням приймемо в команду - це дуже сильний гімнаст", - розповіла державний тренер національної збірної.

"Думаю, що в нашу команду він увіллється дуже добре, і проблем з українською федерацією не виникне. Нам би, звичайно, не хотілося, щоб перехід супроводжувався якимись скандалами", - запевнила росіянка.

За її словами Куксенкова, завжди тягнуло до збірної сусідів, і бажання виступати за Росію у нього з'явилося дуже давно.

"Микола хотів переїхати ще чотири роки тому, але оскільки його батько очолює чоловічу збірну України, з'ясування затягнулися, і в підсумку він залишився там", - пояснила співбесідниця агентства rsport.ru.

Тренер наголосила, що сама збірна Росії не робила жодних спроб заради догляду Куксенкова з української команди, адже у спортсменів є громадянські права і Куксенков переходить, бо вважає себе росіянином.